december 8, 2022

Waar moet je op letten als je bedrijf glas produceert?

Bijna elke woning en ieder bedrijfspand heeft glas nodig. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan de ramen, maar ook hebben werknemers een glas nodig om uit te kunnen drinken. Dit glas wordt natuurlijk geproduceerd in een bedrijf dat zich bezighoudt met het produceren van glas. Wanneer glas geproduceerd wordt, dan komen er zeer veel schadelijke stoffen vrij, maar ook wordt er ontzettend veel afval geproduceerd. Daar moet je als eigenaar of leidinggevende wel raad mee weten. 

Wat doe je momenteel met het afval?

Het is ten eerste belangrijk om eens te kijken naar wat je bedrijf nu doet met het afval. Ben je daar tevreden over en krijgt het afval bijvoorbeeld ook een tweede leven? Mocht dat niet zo zijn, dan is het verstandig om eens te kijken naar hoe je glasafval efficiënt kunt verzamelen, zodat dit afgevoerd en gerecycled kan worden. Het is erg belangrijk dat jouw bedrijf zoveel mogelijk glas weet te recyclen, want je weet als geen ander dat bij het produceren van glas zeer veel CO2 vrij komt. 

Glasafval efficiënt verzamelen zodat het gerecycled kan worden, is zeker niet lastig. Het is belangrijk om in ieder geval over verschillende glasbakken of glascontainers te beschikken. Zoals je wellicht al weet, kan niet ieder soort glas gerecycled worden. Het is dus belangrijk om glas goed te scheiden, zodat een verwerkingsbedrijf het glas kan recyclen. Een groot voordeel van het inschakelen van een afvalverwerkingsbedrijf, is dat je dit bedrijf een seintje kunt geven en dat het glasafval opgehaald wordt. Glasafval op laten halen is zeker niet altijd nodig, want je kunt het ook zelf naar een container brengen. 

Reduceer de uitstoot

Een bedrijf dat zich bezighoudt met het produceren van verschillende soorten glas, stoot ook veel verschillende stoffen uit. Hierbij kun je denken aan PFAS, maar ook aan grote hoeveelheden CO2. We weten allemaal dat bepaalde stoffen schadelijk kunnen zijn voor mens en dier, maar ook voor onze prachtige planeet. Als eigenaar van een bedrijf dat zich bezighoudt met het produceren van glas, is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat er altijd gekeken wordt naar het reduceren van de uitstoot van dit soort stoffen.

SHARE:
Uncategorized 0 Replies to “Waar moet je op letten als je bedrijf glas produceert?”