februari 21, 2023

Van een traditioneel magazijn naar een automatisch magazijn

In de logistieke sector vind er sinds de laatste jaren een grote verandering plaats. Steeds meer ondernemingen kiezen ervoor om afscheid te nemen van hun traditionele werkwijze om deze te automatiseren. Alhoewel het wat tijd en moeite kost, het is een slimme investering in jouw bedrijf. Het heeft daarnaast niet alleen positieve invloed op magazijnwerkzaamheden maar ook op jouw personeel. 

Het verschil tussen een traditioneel magazijn en een automatisch magazijn

Tussen de twee type magazijnen zit een wereld van verschil. Waar we in een traditioneel magazijn werkzaamheden handmatig uitvoeren, nemen bij een automatisch magazijn machines deze van ons over. Zo zijn er nog een aantal voordelen die deze magazijnen van elkaar onderscheiden. 

Het traditionele magazijn

Zoals de naam al doet vermoeden is een traditioneel magazijn een warehouse waar we al jarenlang in werken. Een traditioneel magazijn, ook wel klassiek magazijn genoemd, wordt niet bestuurt door automatische processen maar door handelingen die manueel worden uitgevoerd door werknemers. Op deze manier realiseren magazijnmedewerkers zelf het orderpicken, klaarzetten en verzenden van een bestelling. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van een handmatig afhandelingssystemen zoals heftrucks en transportbanden. Ook de klassieke stellingen, trolleys en pompwagens zijn verbonden aan een traditioneel magazijn.

Een geautomatiseerd magazijn

Een automatisch magazijn is de toekomst in de logistieke sector. Machines en robots nemen het werk van ons over. Door gerobotiseerde systemen zoals verrijdbare stellingen, automatische transportbanden, trilaterale magazijnkranen en magazijnbakken, verplaatsen goederen zich naar de medewerkers in plaats van andersom. Een goed geautomatiseerd magazijn maakt gebruik van het Warehouse Management Systeem door MontaWMS. Dit is een software dat de volledige logistiek van jouw magazijn uit handen neemt en deze vervolgens automatisch beheert, coördineert en optimaliseert. 

Van een traditioneel magazijn naar een automatisch magazijn: de voordelen

De overstap van een traditioneel magazijn naar een automatisch magazijn is erg voordelig voor de toekomst van een bedrijf. Doordat alle processen en werkzaamheden gerobotiseerd worden, ga je efficiënter te werk en bespaar je geld. Zo worden onderhouds- en arbeidskosten verlaagd. Jou gehele magazijn wordt namelijk 24/7 gecontroleerd en bijgestuurd. Omdat het WMS systeem dit voor jou doet, heb je ook minder arbeidscapaciteit nodig. De tijd die je hiermee bespaart kan dan weer gestoken worden in nieuwe bedrijfsdoelstellingen. Dankzij de ontwikkeling en het gebruik van robotisering til jij jouw bedrijf naar een hoger niveau!

Probeer het WMS systeem vandaag nog uit

Zoals boven genoemd, heeft Montawms.com een Warehouse Management Systeem ontwikkelt voornamelijk voor e-commerce bedrijven met een webshop. Vaak hebben deze ondernemingen namelijk een warehouse die ze op orde moeten houden. Het is essentieel dat deze orde gehanteerd wordt voor een efficiëntere werkwijze. Het WMS systeem geeft inzicht in jouw voorraad en weet daarmee precies waar goederen opgeslagen liggen. Op die manier versnel je het orderpicken en de verzending van een bestelling. Uiteindelijk resulteert dit in een snellere service en meer klanttevredenheid. Het WMS systeem is daarom voor elk bedrijf met een webshop aan te raden! 

SHARE:
Uncategorized 0 Replies to “Van een traditioneel magazijn naar een automatisch magazijn