december 15, 2022

Gastspreker voor een kwalitatieve invulling van je zakelijke event

Wanneer je een zakelijk evenement gaat organiseren komen er enorm veel dingen bij kijken. Een belangrijk onderdeel hierbij is het boeken van een inspirerende spreker, door middel van een gastspreker kun je de kwaliteit van je zakelijk evenement namelijk relatief eenvoudig naar een hoger niveau brengen.

De juiste gastspreker weet namelijk veel over het onderwerp en sluit qua verhaal ook aan bij je zakelijke evenement. Door de juiste overeenstemming hierin te hebben zorg je ervoor dat de spreker na afloop van zijn lezing ook goed kan antwoorden op vragen en opmerkingen. 

Het voordeel van een spreker op je zakelijke event is dat je zelf niet enorm diep in de materie hoeft te gaan duiken, zij hebben er immers enorm veel verstand van. Hierdoor hou je zelf enorm veel tijd over om bijvoorbeeld meer bekendheid te geven aan je evenement. Toch kan ook de gastspreker bijdragen aan meer bekendheid, zij kunnen namelijk ook hun eigen netwerk inzetten om meer mensen aan te spreken. 

Het boeken van een spreker voor je zakelijk congres

Voordat je het proces aangaat voor het kiezen van een gastspreker is het goed om na te denken over het doel voor je zakelijk evenement. Je wil namelijk een spreker die perfect aansluit bij je doel. Ongeacht je doel zal er altijd een spreker zijn die een waardevolle bijdrage kan leveren aan dit doel. Denk bijvoorbeeld aan salesmensen, mensen uit het zakenleven, interessante sporters of bekende Nederlanders. Er zijn dus tal van mogelijkheden voor sprekers die met veel plezier over hun onderwerp zullen praten. 

Inspirerende spreker als waardevolle toevoeging

De juiste gastspreker zorgt ervoor dat de gasten van jouw zakelijk event aan zijn of haar lippen hangen. Het verhaal kan duidelijk overgebracht worden door alles duidelijk te verwoorden, en moeilijke materie eenvoudig uit te leggen. Daarnaast speelt de ideale gastspreker ook goed in op het publiek, dat zorgt ervoor dat voor hen de beleving ook een stuk positiever wordt. Wanneer je dit allemaal zelf voor elkaar moet krijgen met een lezing zal je al snel merken dat dat echt niet zo eenvoudig is als dat het lijkt. 

Qua sprekers hebben we het nu veelal gehad over de wat serieuzere onderwerpen, maar er zijn ook enorm veel gastsprekers die juist even voor luchtigheid kunnen zorgen op een zakelijk evenement. Zorg er in ieder geval altijd voor dat de verwachtingen duidelijk zijn voor beide partijen zodat hier geen misvattingen over ontstaan. Goede voorbereiding is echt het halve werk bij een gastspreker!

SHARE:
Uncategorized 0 Replies to “Gastspreker voor een kwalitatieve invulling van je zakelijke event”