juli 22, 2022

De meerwaarde van POS voor restaurants 

Als restauranthouder begrijp je dat een uitstekende keuken en service kritieke onderdelen zijn van klantentevredenheid en klantenbinding. Actief management is de sleutel tot elke succesvolle restaurant exploitatie. Daarom is het van cruciaal belang om in snelle bedrijven zoals restaurants georganiseerd te blijven, vooral tijdens de drukste tijden. Restaurant point of sale (POS) software is een van de slimste investeringen die je in 2022 kunt doen als je een restaurant bezit. In de afgelopen tien jaar is point-of-sale (POS) software geëvolueerd om de ervaring van de consument te verbeteren en bedrijfseigenaars in staat te stellen hun activiteiten efficiënter uit te voeren. 

De prestaties van het personeel volgen, een uitstekende klantenservice bieden, en een nauwkeurige inventaris bijhouden zijn noodzakelijke maatregelen om je restaurant vlot en winstgevend te laten draaien. Traditionele kassasystemen konden alleen betalingen verwerken en bonnetjes afdrukken; maar de huidige kassasystemen hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop restaurants betalingen ontvangen, bestellingen verwerken, de inventaris beheren, en met hun klanten communiceren. 

Vandaag besteden eigenaars een groot deel van hun totale budget aan het bouwen van het perfecte restaurant, wat een concurrerende omgeving betekent en moeilijkheden bij het afhandelen van die restaurantoperaties. Bovendien kan de snelle ontwikkeling in de restaurantindustrie, gekoppeld aan de veranderende eisen van de klanten, overweldigend zijn, maar ondernemers moeten processen versnellen om aan de verwachtingen van de klanten te voldoen en tegelijk alle operaties vlekkeloos beheren. 

In een oogwenk kunnen zelfs kleine restauranthouders ondervinden dat de eisen snel hun vermogen overstijgen om er zelfstandig aan te voldoen. Daarom is het van cruciaal belang te investeren in POS software die de technische ondersteuning kan bieden die jij en je personeel nodig hebben om de dagelijkse operaties soepel te laten verlopen.

Hoe een restaurant kassasoftware je voordeel kan bieden

Achter de schermen vangt en verwerkt de POS software betalingen, houdt de voorraad bij, verzamelt consumenteninformatie en stuurt bestelherinneringen. Dit artikel belicht de manieren waarop je voordeel kunt halen uit een restaurant POS software: 

1. Aanpassen aan cloud-gebaseerde bedrijfsvoering 

Vroeger moest elk restaurant servers “on-premise” hebben om restaurant management software te kunnen draaien. Dit betekende dat je ergens in het restaurant een rek met computers moest bekabelen om gegevens te registreren, transacties te verwerken, en prestatierapporten te hebben.

Maar met de technologische vooruitgang kun je nu van overal ter wereld je restaurants in de gaten houden met behulp van internet-geschikte kassasystemen. Restaurants zullen het veel gemakkelijker vinden om de verkoop te volgen, de kosten te beheren, en datagestuurde keuzes te maken als ze overstappen op cloud-gebaseerde restaurant management software.

2. Voorraadbeheer 

Het beheersen van de kostenfactor is voor elk restaurant van cruciaal belang. Bovendien kan het gebruik van POS software je vaardigheden in het bijhouden van je inventaris aanzienlijk verbeteren, want met real-time inventaris kun je bijhouden wat verkoopt en waar meer vraag naar is. 

Vandaar dat het je in staat stelt een vergelijking te maken tussen de productiewaarde en de verkoopwaarde. Zo kun je bijvoorbeeld menu-artikelen, ingrediënten, gebruikte voorraad voor bepaalde artikelen, aantal verkopen, en schommelende prijzen allemaal op één plaats bijhouden. Bovendien onderhoudt en controleert een restaurant POS software de voorraad automatisch, in plaats van handmatig, met behulp van een scanprocedure, zodat je tijd en middelen vrijmaakt voor andere zakelijke activiteiten.

3. Personeelsbeheer 

Werknemers zijn de ruggengraat van eet- en drinkgelegenheden. Zonder hen zou de bedrijfsvoering ophouden te bestaan. Daarom is personeelsbeheer van cruciaal belang om een zaak effectief en efficiënt te runnen. Met restaurant POS software kun je bijhouden hoeveel tijd een werknemer in het restaurant doorbrengt en de loonlijst bijhouden via de personeelsbeheer module. Het handhaaft ook beveiliging op hoog niveau door de toegang tot kritieke gegevens te beperken en beperkingen in te voeren zoals annuleringen, kortingen en terugbetalingen.

Tip: POS systeem horeca onmisbaar in elke horecazaak

4. Probleemloze Transacties

Sinds de pandemie heeft iedereen ernaar gestreefd contactloos te gaan. In de huidige consumentenomgeving zijn snelle transactiesnelheden de norm, en alles wat achter lijkt te blijven valt om alle verkeerde redenen op. Vandaar dat klanten betalen aan tafel op prijs stellen omdat het hen veilig houdt en hen in staat stelt hun bezoek aan het restaurant snel af te ronden zonder nog met iets anders in aanraking te komen. 

Of het nu gaat om creditcards, betaalkaarten, of smartphones, klanten hebben nu een verscheidenheid aan mogelijkheden om te betalen zonder contact te maken. Een kassasysteem kan helpen bij deze contactloze transacties. Bovendien zorgt het voor de verwerking van je credit en debit card, zodat je geen afzonderlijke systemen meer nodig hebt. 

De POS software drukt rekeningen af met onderaan QR codes, zodat klanten de code eenvoudig met hun telefoon kunnen scannen en betalen met online betalingsplatforms zoals Apple Pay of Google Pay. 

5. Diefstalbeveiliging 

Diefstal is een van de grootste redenen waarom een restaurant of bar enorm kan lijden. Toch missen veel winkeliers, ondanks het feit, de beste methoden om verlies door interne diefstal en geperforeerde transacties te voorkomen. 

Een goed kassasysteem is ontworpen om je te helpen een controlespoor bij te houden van alles wat er in je zaak gebeurt. Zulke systemen zijn ook voorzien van een knop onder de toonbank of een paniekknop op het POS om de winkelier in geval van nood snel contact te laten opnemen met de autoriteiten. Je kunt er ook mee bijhouden hoeveel geld er binnenkomt en uit je zaak stroomt. Bovendien stuurt het een alarm naar de manager als er gevaar voor diefstal in het restaurant bestaat.

Verhoogde productiviteit, beter bijhouden, betere administratie, en meer opgetogen consumenten zijn allemaal voordelen van een restaurant POS software. Investeer dus in een robuuste restaurant POS software en pluk de vele voordelen.

SHARE:
Uncategorized 0 Replies to “De meerwaarde van POS voor restaurants